Sykdom i øvre luftveier i spedbarnsalder

01.01.2020

Hvorfor neseaspirator/nesesuger er viktig?

Neseslim som ikke blir fjernet i nese og bihuler kan gi flere problemer:
- Det vanskeliggjør pusting
- Neseslim kan gi grobunn for infeksjoner som kan gi inflammasjon og betennelse i mellomøret eller i de maksillære bihulene bak kinnbena.
Ved å holde nesepassasjen åpen, kan du unngå flere medisinske problemer og praktiske utfordringer for din baby hvis den blir syk.

Assisterer ubesværet pusting for nyfødte

Nyfødte kan kun puste gjennom nesen, helt frem til de er ca 6 måneder. Så når en nese blir tett er det essensielt å sikre at pusteevnen opprettholdes. 

Når de ikke får nok luft gjennom munnen, så vanskeliggjør en tett nese både soving, spising og smokksuging. 

Som foreldre er det vårt ansvar å sikre at barnet kan puste gjennom nesen. Ved å suge ut hindringer kan vi sikre barnets frie luftveier, en god natts søvn og at mating av babyen ikke blir hindret. 

Sykdom i øvre luftveier i spedbarnsalder

Små barn kan ikke blåse nesen når de har blitt forkjølet eller er syke. Derfor stagnerer mukus og neseslim og kan tette igjen bihuler også. Dette gir økt ubehag og sykdomsopplevelser, samt betennelsessituasjoner, som igjen kan gi alvorlige konsekvenser. Ved å jevnlig få fjernet neseslim kan vi redusere ubehag, sikre at sykdomsforløp ikke eskalerer, samt redusere medisinbruk. 

I tidlige barneår kan de små bli forkjølet hele 5-6 ganger i løpet av et år. Det er i denne sykdomsperioden en økt sekresjon av mukus og neseslim, som hoper seg opp i bihuler og kan bli en kilde til ytterligere sykdomsforløp.

Ved korrekt aspirasjon kan du fjerne neseslim fra nesehulen/bihulene. Vi kan unngå videre utvikling av komplikasjoner, akselerere tilfriskningstid og redusere medikamentbruk.

Neseslim kommer ikke ut ved å blåse nesen på grunn av anatomien til de maksillære bihulene og den forvokste adenoiden (på grunn av vekst av tenner) gjør dette ikke mulig.

På grunn av selve utformingen av bihulene, så kan neseslim akkumuleres i de nedre deler og forårsake betennelser i mellomøret og de maksillære bihulene. 

De fleste små barn kan ikke blåse ut slim fra nesen på grunn av en forstørret adenoide som kan lede til større problemer med å puste og reduserer funksjonen til øretrompeten. Denne er mye kortere og brattere for barn, slik at neseslim og mukus fra nesen lettere kommer seg inn i mellomøret.

Mellomørebetennelse kan gi redusert hørsel, som igjen kan påvirke uttale og språkutvikling. 

Skade på neseslimhinnen påvirker språklig uttale,og den individuelle språklyden blir endret nasalitet.

Barn som er sammen med andre kan ikke lett få bukt med infeksjonene som andre har overført. En katarr kan etterfølges av flere. Permanent oral pust fører til halssmerte, hoste og katarral betennelse i bronkiene.

Allergilignende symptomer

Allergilignende symptomer kan også bli lettere ved å kombinere bruk av saltvannsløsninger og neseaspirator. 

Allergisymptomer kan oppstå allerede i tidlige barneår. Symptomer kan blant annet være kløende øyne, fortykkede slimhinner som produserer store mengder med slim og snørr. Ved å blåse nesen, kan den øvre del av nesehulen tømmes, mens noe kan gli tilbake inn i de maksillære bihulene pga. den fysiologiske utformingen, og derfra ikke komme noen vei. Denne massen er perfekt sted for bakterier og virus og kan gi akutt bihulebettenelse. 

Ved å kombinere bruk av saltvannsløsninger og neseaspirasjon, kan du eliminere stagnering av sekresjon i bihulene. Ved å fjerne dette reduserer du også mulighetene for infeksjoner, samt reduserer symptomer som rennende nese, nysing og kløe i øynene. 

Ved å kombinere saltvannsløsninger og nasalaspirator, kan du redusere medisinbruken og bruken av medisinsk nesespray. 

Nosiboo er en høykvalitets neseaspirator som suger rent tette barneneser på et øyeblikk. Gled deg over barnevennligheten og den designvinnende utformingen for bruk i hjemmet. 

Nosiboo neseaspiratorer er utviklet ved hjelp av øre-, nese- halsspesialister. 

Nosiboo sine ingeniører jobbet hardt for å utvikle et produkt som kan gjøre foreldres og babyers liv lettere. Det er hovedtanken bak hvordan hodet på Colibri ble utviklet. Det er den eneste delen av produktet som trenger å bli renset etter bruk. Det kan lett demonteres og vaskes bare under rennende vann.  

Små barn skjønner ikke alltid at foreldre kun ønsker det beste for deres barn når det må suges neseslim ut av nesen deres. Det barnevennlige designet til Nosiboo gir en distraksjon for barnet når utsuging skjer. 

Kilde: Nosiboo Norge