Bruk av offentlige toaletter

03.01.2020

Hvor nødvendige er egentlig engangsbeskyttelse til toalettsetet? 

Det er ingen tvil om at offentlige toaletter kan være meget uhygieniske. Bare tanken kan få den tøffeste til å ønske å løpe av gårde! Dessverre er det slik at vi av og til må bruke et toalett man ikke ønsker å gå inn på. Når dette skjer har man minimum et ønske om at det skal være tilgjengelig engangsbeskyttelse for toalettsetet.

Hvis dette høres kjent ut - eller om du eier et offentlig toalett, så vær vennlig å les om hvor viktig denne beskyttelsen er.

Hva kan engansgbeskyttelse for toalettsetet beskytte deg mot?

Når du går inn på et offentlig toalett, så møter du flere overflater som er tilsmusset med bakterier. Et vanlig toalettsete vil kunne inneholde 50 ulike bakterietyper per 6,45 cm2. Dette er typisk bakterier som ikke er synlige. Den gode nyheten er at du vil ikke kunne få overførbare seksuelle sykdommer av å sette deg ned på et offentlig toalettsete. Den dårlige nyheten er at du potensielt kan bli smittet av fem andre meget alvorlige bakterier som er like ille. 

Engangsbeskyttelse til toalettsetet kan beskytte deg mot: 

E.coli

Vi er ganske sikker på at du allerede har hørt om denne bakterien. Men, visste du at denne bakterien kan overleve på et toalettsete en god stund? E.coli smitter vanligvis gjennom forurenset vann eller matvarer, og fordi bakteriens livssyklus er gjennom avføring, er toalettsetet et populært sted for bakterien å være. Å bli smittet av e.coli vil gi symptomer som intense magesmerter, kramper, diaré og oppkast.   

Dysenteri 

Ifølge det amerikanske CDC (Centers for Disease Control and Prevention), vil ca 14.000 mennesker få dysenteri hvert år i USA. Denne bakterien vil gi alvorlig diaré, magekramper og oppkast som kan vare opptil en ukes tid eller mer. Selv etter at personen selv begynner å føle seg frisk igjen, kan vedkommende være en smittebærer av dysenteri i flere uker i etterkant.   

Kjøttetende bakterie 

Streptokokker, som er en vanlig bakterie som kan forårsake en ekstremt sår hals, er også årsak til flere ekle hudsykdommer som brennkopper og enda verre: kjøttetende sykdommer. Ja, disse forferdelige bakteriene kan finnes på toalettseter.   

Stafylokokkinfeksjon 

Har du hørt om MRSA? (antibiotikaresistente gule stafylokokker) Dødelige stafylokokkbakterier kan overleve på et toalettsete i opptil 2 måneder.   

Virus for forkjølelse og influensa

Vi vet hvor hardføre forkjølelses- og influensavirus kan være. Det tar lang tid å bli frisk igjen fra disse og vi smitter alle rundt oss. Årsaken til dette er at de kan overleve opp til tre dager på ikke-porøse overflater slik som på et toalettsete.

Etter å ha lest denne artikkelen så langt, så er det lett å se hvor viktig det er å beskytte deg og dine barn. Behovet for å bruke engangsbeskyttelse til toalettsetet er stort. 

Bekymrer du deg når du går inn på offentlige toalett?  

Offentlige toalett har dessverre et dårlig rykte på seg når det kommer til hygiene med sykdomsfremmende bakterier på overflater. I tillegg kan toaletter være tilsølt med kroppsvæsker etter tidligere brukere. Så hvordan kan en enkel engangsbeskyttelse til toalettsetet hjelpe til med å beskytte spredningen av virus og bakterier?  

Det er ingen hemmelighet at når du bruker et offentlig toalett, så blir du eksponert for andres virus og bakterier. Alt fra kraner og såpedispensere til toalettsetet har blitt brukt av minst en annen person før deg. Det er årsaken til at engangsdekke til toalettsetet er så viktig.  

Bruk av offentlig toalett med barn?

Pottetrening når du ikke er hjemme, kan være vanskelig. Heldigvis for meg, så unngår min datter offentlige toalett så mye som mulig, men noen ganger er det ikke til å unngå. På flyplassen, i dyrehagen, tivoli eller heldagsturer, vil man til slutt ende opp med et besøk på et offentlig toalett. Selv bilturer ender også ofte opp med toalettbesøk på offentlige steder. Det vil uunngåelig måtte skje.   

Min første instruksjon til min datter når vi kommer inn på et offentlig toalett, er med en lav stemme men med en litt frenetisk snert: «ikke rør noe her!» Kanskje min panikk utilsiktet har medført at min datter prøver å vente til siste sekund før hun vil gå inn på et offentlig toalett. Når vi går inn, observerer jeg, hvis det finnes den dårlige tynne engangsbeskyttelsen  av papir, som jeg vet ikke vil holde, når min datter ikke sitter stille. Barn vil holde seg fast i toalettet, sparke med bena og ta tak i alle deler av toalettet hvis de mener det er riktig; og mor blir skikkelig stresset! Jeg har prøvd å trene min datter til å sitte stille med armene opp i luften, slik at jeg kan støtte henne. Men etter hvert som hun blir eldre ønsker hun selvsagt å bli mer selvhjulpen og med mindre innblanding fra meg, så jeg begynte å se om det finnes hjelp å få.   

Jeg har prøvd ut ulike produkter for offentlig toalettbruk, som alle har sine svakheter. Jeg har absolutt prøvd å være miljøvennlig, med utprøving av flergangsbeskyttelse for toalettsete, var bare totalt grisete, og umulig å fortsette med. Så fant jeg mitt favoritt, engangs toalettdekke! Endelig, en engangsbeskyttelse som gir en ren og sikker overflate for min datters toalettbesøk. Du kommer ikke til å finne noe som er bedre å bruke når dere er ute på tur!  

Her er noen nøkkelfunksjoner:

- vannfast barriere mellom toalettet og ditt barn

- størrelsen vil dekke godt over både på sidene og fronten av toalettet.

- mykt stoff som er behagelig å sitte på og dekket til under med plast som holder både væske, vann, bakterier og virus unna huden.

- pakket individuelt for enkelt å ta med på tur

Perfekt, ikke sant? En engangsbeskyttelse som faktisk lager en komplett barriere rundt hele setet, langs sidene på setet og selv i forkant, som forhindrer kontakt mellom barnet og enhver del av toalettet. Det holder seg på plass og vil ikke lett kunne rives opp som papir. Ved at det er vannfast, så vil eventuelt søl fra forrige bruker ikke komme i kontakt med barnet. Hurra!  

Du vil motta 10 individuelle engangsbeskyttelser  for toalett i en pakke. De er enkle å bruke og trenger ikke noen spesielle festeordninger for å bli liggende på plass. Når ditt barn er ferdig på toalettet, skal beskyttelsen  kastes i vanlig søppel og ikke ned i toalettet. Min datter prøvde ut engangsbeskyttelsene  for første gang da vi hadde lunsj i går og det var absolutt en positiv overraskelse! Derfor prøvde jeg like godt en for meg selv også.    

La ikke bekymringen om skitne offentlig toalett ta over når du har småbarn som nettopp har sluttet med bleie og som nå må sitte på sitt første offentlige toalettsete. Jeg vet at min største redsel på den tiden barna var små, var hvordan unngå at barnet blir tilsmusset på et offentlig toalett. Jeg skulle ønske at jeg hadde hatt tilgang til dette produktet da. Du kan kjøpe engangsdekke for toalett i en pakke med 10 stk. Et must i vesken eller i bilen, spesielt for alle som liker å reise. Et foreldremareritt er hermed løst!